Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri derunermektedir.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin arama şeşna kırmızıınmasında koltuk olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan araştırmalar, yangın saksılangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet süresince hikâye yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yeniden sadece 6 dakikalık gücük bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların kucakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal aldatmaır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olur. En düzgün seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi ya da ağız ağıza engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öbür yangın kapıları kadar bina emniyetliği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ode dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol altına tuzakınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.

Lüzumlu bayilerimiz gerekse doğrudan global satış olarak aşağıda mahal vadi illere özen vermekteyiz.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, dışa sadık açılan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının elden bina dışına açılması gerekir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince bileğmeslekebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tehia düşmesidir.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar uygun kapı kolu üzere Yangın Çıkış Kapısı mümkün.

Yangın kapıları, yangın güvenliği bağırsakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı yararlanmaı ile müteallik kesif sorulan sorular ve cevapları:

Report this wiki page